Monday, 21 November 2016

PROMOTE BUTIK ONLINE I KEJAP

Monday, 21 November 2016
hi peeps.. its been a while.. yeah..

ada blog, ada online shop. tapi tak pernah terfikir (skrg dah) untuk promote ig shop sendiri. ok sekarang nak promote.

ig shop: @usrah_butik
fb: Seluar Palazo (gambar palazo)

barang2 best dan murah. boleh la jenguk2 and wassap / pm inbox atau just DM saya hehe. no problemo.

SEMUA HARGA BELUM MASUK POSTAGE :D




RM 25


RM 25



RM 35 + RM 25



Tuesday, 23 August 2016

Itik Salai kole Pilah

Tuesday, 23 August 2016
Salam. hi kawan2, kampung aku di felda chini. FELDA. yup my grandparent ialah peneroka. so mereka dah berpindah ke Pahang dan duduk disitu for years and masih menetap disitu walau asalnya masing2 dari Perak.

sejak akhir2 ni kalau balik kampung mesti lalu ikut kek kole pilah. maklumlah, singgah sebentar di seremban, tempat aku belajar. lagipun lebih dekat daripada putrajaya. sebelum ni kitorang duk kl, takde la ikut situ. direct je ke karak sana nun.

Very nice :D

so ceritanya sepanjang jalan di kole pilah itu.... penuh dengan itik2 tergantung

adakah itu lemang....

orang ni cakap, selalunyo orang buek masak lomak cili api. bilo den donga tu, bodorau darah den..cuco air lio den..... xsoba nak masak kek umah ni... (mak den yang masak)

so siapa2 nak cuba, boleh la pergi ke kole pilah. memang terkenal disitu dan hanya disitu. sekian mempromosi itik salai demi perut korang2 semua hehe.

Gambar oleh kamera baru den... cantik tak ><

Wednesday, 17 August 2016

its been a while

Wednesday, 17 August 2016
hi all... okay nothing much from me. just masa dapat result aritu, alhamdulillah. ada rezeki lagi. syukur ya Allah. and perniagaan stokin masih diteruskan. syukur sangat2 atas rezeki yang melimpah (macam bisnes juta-juta pulak) cewah haha. so lagi beberapa minggu from now akan balik study semula.... argh...

azam baru biasala, study awal~ tapi this time kena tegas sikit. kata nak berjaya kan? kearah ptptn percuma !!!

status: thinking of practical training.... :D


Friday, 5 August 2016

Rindunya :(

Friday, 5 August 2016
open folder "merbok"

rindunya menjadi pelajar asasi undang-undang.

rindunya belajar undang-undang.

rindunya hitam putih

rindu fed con

rindu saja tak membawa makna apa-apa.

cuma sekadar rindu


Wednesday, 3 August 2016

Seronoknya ZALORA

Wednesday, 3 August 2016
salam, sebenarnya nak cerita ni.. pasal zalora.. dah dua kali dapat voucher coupon zalora, tapi expired macam tu je.. sebab konon nya tak reti guna/banyak sangat T&C/ malas pilih barang/ kena tengok harga bebetul and many more. bazir macam tu je coupon tu. hari ini, aku spent masa (tapi kejap je sebenarnya) haha untuk tengok apa yang boleh dibeli. so yeah, akhirnya aku seronok dan menyesal sebab dulu tak pandai guna (sebab malas je sebenarnya) huhu. so yeapp. yeay

So guysss,
Do visit Zalora Online Shopping website, takkan rugi insyaAllah hehe.

(promote sebab baru dapat hadiah JAM TANGAN) kahkah

Tuesday, 2 August 2016

Alhamdulillah

Tuesday, 2 August 2016
seminggu jugak lahhh..setelah berjanggut ya tuan puan sekalian... akhirnya penantian ku berakhir...selamat sampai pun stokin and handsock nya. ini lah yang dipanggil dugaan berniaga. dugaan pertama. Checked!




akan mula dijual pada esok hari. insyaAllah.. moga-moga ada sambutan

Wednesday, 27 July 2016

Business !

Wednesday, 27 July 2016
"alhamdulillah, beberapa minit yang lepas aku telah melakukan sesuatu...."

"sesuatu ??"

"ye ! aku borong stoking dan handsock untuk dijual semula. yeyahh !"


first barang yang aku jual mungkin ? sepanjang hidup ni..nak sangat jadi businesswoman tau
harap harap, mudah-mudahan dengan bantuan Allah. Amin


setakat ni, baru je order. barang pun belum dapat. excited terlebih pulak hehe.
esok nak bayar cecepat! tak sabar nak menjual dan menega... InsyaAllah !!

Di tambah pulak dengan hadith yang begitu MaSyHoor iaitu: lafaznya,

حَدَّثَنَا خَالِدُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ ثنا دَاوُدُ بْنُ أَبِي هِنْدَ عَنْ نُعَيْمِ بْنِ عَبْدِ الرحمن قال بَلَغَنِي أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ تِسْعَةُ أَعْشَارِ الرِّزْقِ فِي التِّجَارَةِ. وقال نُعَيْمٌ: كسب الْعُشْرِ الْبَاقِي فِي السَّائِمَةِ يَعْنِي الْغَنَمَ

Maksudnya: Kata Nuaim bin Abd Rahman: telah sampai kepadaku bahawa Nabi saw bersabda: 9/10 daripada rezeki (datangnya) dari perniagaan. Kata Nuaim: 1/10 yang berbaki (dari rezeki) datang dari pengembalaan yakni gembala kambing.

- Lafaz ini diriwayatkan oleh Musaddad dalam musnadnya (Lihat: Ibn Hajar, al-Matalib al-'aliah, jld. 7, hal. 352)


SEMOGA APA YANG KU TELAH MULAKAN INI BERHASIL. AMIN

p/s: SUPPORTER KUAT - encik ayah dan puan ibu
terima kasih 

Thursday, 30 June 2016

A day after tomorrow

Thursday, 30 June 2016
selamat petang. cehh. okay nak bagitahu yang tajuk takde kena mengena dengan entri harini. tapi nak tulis je apa apa sebab dah lama tak update. hmm okay harini ialah sehari selepas paper final aku and ada lagi 3 paper final lepas raya ni. yes, aku beraya dengan buku di tangan (acah je). Tapi entah la, mungkin aku mampu.. *memang aku mampu* yess !

semalam balik kuale dengan syeera. dan nasib baik radio putar kan lagu raya semalam, BAHAGIA lah jugak..dan baru lah ada feel tu. even jauh di benak hati duk teringat paper. kawan aku nak raya rumah pun aku cakap kat dia yang aku xde kat umah. haha -.-

ibu aku pun macam tersentap sikit bila aku macam mengeluh nak kemas rumah sebab kata tengah exam. sian ibu aku.. tapi aku dah kemas la and buat apa dia minta tu. but still yeah, so sorry ibu. lagi satu nak bagitahu harini masak bihun sup untuk berbuka >.< hahahaha

kbai.

Tuesday, 7 June 2016

Coach Malaysia Bag Designs for Every Women

Tuesday, 7 June 2016
For the first time ever I will promote handbag and that handbag is Coach. 

Nowadays, women have a job and they always want to look their best. 

Coach Malaysia bag designs are the perfect must-have for every career woman out there to own due to its exclusive glam touch. 

I am a person that love to look things that can bring out professionalism in me and for those, who have no idea what type of Coach handbag designs that will be suitable to carry around can take a look at the choice below. Not necessary to work, but to use in all daily activities such as me when to go to the class. Omg. The three colors/ categories that i love are listed below:

1. Black Colour
Every woman should have at least a classic black handbag in their collection at home and Coach black bags are perfect for career ladies to flaunt. I agree that black bags are important as it is the easiest pick to pull off with any outfit you have on and will always maintain your sophisticated side to others. Simple yet stylish all the way. When I was in law school, black handbag is the one that I am looking for.

2. Soft Pastel
For the ladies who are looking to pull together an elegant appearance, pastel bag designs from the Coach brand will absolutely bring out the feminine side of you. Simply match it with white, black or soft tone outfits and step out to go to work feeling confident as ever. Choose from the wide range of soft pretty pastel bag designs from Coach which fits your style and show it off at work.


3.Stunning Bold
Im not really into this colour but if you want a quick boost of mood, try the Coach bold colourful bag designs. Sometimes I prefer to come out from my comfort zone. It is said that bright colours help bring up your energy levels and this is definitely needed when you have to wake up early to get ready for work. Pick colours such as red, yellow, blue or green and show up to the world.



So if you agree with me and interested to have it, place your order at zalora.com NOW !

Monday, 6 June 2016

Ramadhan Kareem

Monday, 6 June 2016
الَلهمَ بلَغنا رمضان

"Ya Allah sampaikan kami ke bulan Ramadhan"
(merupakan doa yang diulang-ulang Rasulullah menjelang Ramadhan)

alhamdulillah..
so yeap.. Ramadhan Kareem !
Allahu Akram !

alhamdulillah again
i could never stop thanking Him
He gave me chances to live (again) in a month full of blessings


That feeling
when i open up my eyes
i could see the day light
alhamdulillah..

may this ramadhan be better than before
insyaAllah


*planning on what to do for this whole day*

Tuesday, 17 May 2016

Ini Sejarah Kita

Tuesday, 17 May 2016
Assalamualaikum para pembaca,terdetik di hati ini untuk berkongsi dan menyampaikan sesuatu yang sangat penting. Mengapa kita diciptakan oleh Allah azawajjal? pasti ada sebabnya.. para pembaca sekalian, adakah engkau lupa atau tidak pernah pun mengetahui sejarah kita? alangkah sedihnya jika seorang muslim tidak pernah mengetahui islam pernah berada disatu puncak kegemilangan. dimana islam ialah ustaziatul alam. seluruh bangsa dan pelusuk dunia merujuk pada islammm ! Islammmm !

INI SEJARAH KITA !

Dari dakwah oleh seorang manusia (Rasulullah S.A.W), jumlah orang yang memeluk islam akhirnya menjadi kepada 313 orang di Makkah sahaja. Bayangkan, selama 10 tahun di Makkah hanya berjaya peroleh seramai 313 orang sahaja. Akan tetapi sahabatku sekalian, walaupun jumlah mereka sangat sedikit, tetapi iman orang2 yang sedikit ini sangat kuat dan besar. tak ternilai dan hebatnya pegangan akidah mereka hasil didikan rasulullah.

Hasil 313 orang ini juga, nikmat islam itu sampai kepada kita pada hari ini. TETAPI, iman dan tauhid umat islam kini sangat mengkhuatirkan. walaupun jumlah nya BANYAK sekalipun.. tetapi seperti yang telah dikatakan bilangan umat islam hari ini hanya ibarat buih buih dilautan. bilangan nya ramai tetapi..... ? jawab sendiri


Ini Sejarah Kita

lihat dengan mata hati dan bangkitlah bersama
#peringatan buat tuan blog dan kalian muslimin muslimat yang dikasihi lillahitaala



Tuesday, 26 April 2016

Entahhh lah nak

Tuesday, 26 April 2016
seronok duduk kat bilik study sambil main laptop sambil study account. rasa better when doing something :') hahaha

terpaksa lah sit for account paper awal dari orang sebab nak balik rumah sabtu ni. sobs2..
kuiz arab pulak tak muncul2.. aku takde masa nanti nak buat kuiz ni..
haih..

okela.. nak sambung study

Sunday, 24 April 2016

pain

Sunday, 24 April 2016
tough week
emotional week
more tests and quizzes

O Allah! help me
to make sure i can get through
this hardship

give me inner peace
i need it so hard
give me strength and motivation
to make me strong and so that i can survive

help me to finish all things quickly
and return back to normal
like i was.

Monday, 14 March 2016

Segmen TOP BLOGGER 2016 by NURZULFA

Monday, 14 March 2016
assalamualaikum... dipagi yang indah ni, mari kita join segmen hehe..
bismillah





rakan-rakan blog

Wednesday, 9 March 2016

curi2

Wednesday, 9 March 2016
salam..

update curi2..

sebab terlalu busy..


tapi masih mencari masa



untuk menggembirakan hati.

cewah. tulis la satu post. untuk elak labah2

kbai

Monday, 29 February 2016

First Day

Monday, 29 February 2016
Today is unique, because 29th of February hanya datang semula 4 tahun lagi. so ambik kesempatan post something haha.

huhu.

harini juga first day untuk Degree UiTM mula kelas.. even kelas tak sepenuhnya bermula and lecture tak start harini... still rasa kepenatan.....

kepenatan yang tidak dapat digambarkan

tapi enjoy jugak lepak library.

seriusly,

ok bye.

Tuesday, 23 February 2016

selesai sudah

Tuesday, 23 February 2016
Hai semua, alhamdulillah selesai pun urusan aku hahaha. urusan ni memang tak boleh tangguh atau nanti kau yang menanggung.. setakat ni alhamdulillah lah aku tak pernah pun terlibat dalam masalah ni. luls. apa kah urusan nya? urusan REGISTER COURSE. yes, kau kena cepat2 berebut untuk register semua subjek dalam kelas yang sama cepat2.. otherwise, dapat susah lah kau sebab ada manusia yang jenis suka susun2 jadual.. sampai nanti orang lain pulak yang susah. or lagi satu kena berebut dengan repeaters. contoh, subjek ni buka kuota untuk 23 sahaja... pastu kau elok2 dapat semua kelas sama, tiba-tiba subjek tu ada budak repeat.. pastu kau tak sempat daftar, dia dah penuhkan kuota. nanti kau kena la handle sendiri secara luar talian, jumpa orang ni, jumpa lecturer tu... eish malas aku. so yeah alhamdulillah sekali lagi... berjaya sudah... p/s: dari semalam sistem uitm down.. akhirnya !


semester senior dah...xde lagi kokurikulum *wink wink* tapi berhasrat nak join jadi Pembantu Mahasiswa in FUTURE. atau cuti semester 4 ni senang cerita. InsyaAllah.. be prepared adik2..annoying betul la 'kakak' ni hahahah..

Friday, 19 February 2016

cantik, minat, suka dan cita2

Friday, 19 February 2016
hello semua, sejak aku tengok episod2 akhir Cinta Si Wedding Planner (maklumla baru cuti sem sebab tu tengok episod2 akhir je) aku rasa heroin nya si MIRA FILZAH cantik dan sangat manis orangnya hewhew. sebelum ni dengar nama mira filzah tu buat tak tau je..sebab belum kenal.

lepas tu rajin lah stalkstalk mira filzah di insta, dapat pulak tengok aktiviti2 and bisnes yang dia tengah aktif sekarang. Contohnya, jual shawl MF dan MORA essential. My friend cakap dia dulu asasi law di Shah Alam. So, ada satu persamaan dengan aku hehehe... tapi untuk degree dia pilih untuk sambung dalam bidang bisnes. aku rasa memang hebatlah dia berbisnes since namanya tengah naik. orang lebih terpandang dan percaya dengan produk2 beliau even mahal.

contoh mcm aku sendiri. aku dah pakai pun produk kecantikkan dia, Mora essential argan oil. setakat harini baru 3 hari pakai. belum nampak kesan dia lagi.. and aku pun xlah banyak sangat masalah muka hehe.. cuma ada sikit2 jerawat nakal yang comel di pipi. xpasti stress study atau stress bercinta. GURAU JER!

>.<

aku beli ni sebab memang aku xpernah officialy jaga muka aku bebetul...xde pun pencuci muka yang fixed atau jadual mencuci muka secara rutin. ikutlah, kalau aku rajin aku cuci.. tapi semenjak umur dah naik ni, ada lah sikit kesedaran nak jaga sikit2. sapu argan oil ni je. aku suka lagi satu sebab product ni organic, xde lah muka kita rosak dengan lebih cepat kalau pakai product2 yang ada chemical tu. harga nya RM60, bagi aku mahal lah sebab aku xde gaji. tapi duit tu ada la dalam bank.. duit elaun mak bapak kasi.. cuma kena makesure lah perbelanjaan ni penting atau tak perlu pun.

aku nak sangat berjaya mcm mira filzah even aku xambik bisnes, aku harap jalan aku smooth juga mcm beliau.. dulu dah penat nangis guling2 sebab xdapat jadi cik lawyer. harap dapat menjadi seorang pensyarah yang berkaliber dan berwibawa huhuhu... nanti aku nak buka restoren yang jual harga student. boleh jugak aku nak paksa student2 aku suruh makan kedai aku HAHAHA. itulah yang dicita-citakan setakat ini. sambil makan gaji buta, ada juga extra income dari kedai makan disamping menolong student (eleh) heheh...bye :))

long smile

alhamdulillah.. i managed to get DL so tu saja nak share. Ni url post masa first time daftar subjek2 ni dan berdoa untuk dapat DL hehehe..

biarlah grade menjadi rahasia huhuhu..



Amira's Blog © All Rights Reserved. 2010-2016