Monday, 29 February 2016

First Day

Monday, 29 February 2016
Today is unique, because 29th of February hanya datang semula 4 tahun lagi. so ambik kesempatan post something haha.

huhu.

harini juga first day untuk Degree UiTM mula kelas.. even kelas tak sepenuhnya bermula and lecture tak start harini... still rasa kepenatan.....

kepenatan yang tidak dapat digambarkan

tapi enjoy jugak lepak library.

seriusly,

ok bye.

Tuesday, 23 February 2016

selesai sudah

Tuesday, 23 February 2016
Hai semua, alhamdulillah selesai pun urusan aku hahaha. urusan ni memang tak boleh tangguh atau nanti kau yang menanggung.. setakat ni alhamdulillah lah aku tak pernah pun terlibat dalam masalah ni. luls. apa kah urusan nya? urusan REGISTER COURSE. yes, kau kena cepat2 berebut untuk register semua subjek dalam kelas yang sama cepat2.. otherwise, dapat susah lah kau sebab ada manusia yang jenis suka susun2 jadual.. sampai nanti orang lain pulak yang susah. or lagi satu kena berebut dengan repeaters. contoh, subjek ni buka kuota untuk 23 sahaja... pastu kau elok2 dapat semua kelas sama, tiba-tiba subjek tu ada budak repeat.. pastu kau tak sempat daftar, dia dah penuhkan kuota. nanti kau kena la handle sendiri secara luar talian, jumpa orang ni, jumpa lecturer tu... eish malas aku. so yeah alhamdulillah sekali lagi... berjaya sudah... p/s: dari semalam sistem uitm down.. akhirnya !


semester senior dah...xde lagi kokurikulum *wink wink* tapi berhasrat nak join jadi Pembantu Mahasiswa in FUTURE. atau cuti semester 4 ni senang cerita. InsyaAllah.. be prepared adik2..annoying betul la 'kakak' ni hahahah..

Friday, 19 February 2016

cantik, minat, suka dan cita2

Friday, 19 February 2016
hello semua, sejak aku tengok episod2 akhir Cinta Si Wedding Planner (maklumla baru cuti sem sebab tu tengok episod2 akhir je) aku rasa heroin nya si MIRA FILZAH cantik dan sangat manis orangnya hewhew. sebelum ni dengar nama mira filzah tu buat tak tau je..sebab belum kenal.

lepas tu rajin lah stalkstalk mira filzah di insta, dapat pulak tengok aktiviti2 and bisnes yang dia tengah aktif sekarang. Contohnya, jual shawl MF dan MORA essential. My friend cakap dia dulu asasi law di Shah Alam. So, ada satu persamaan dengan aku hehehe... tapi untuk degree dia pilih untuk sambung dalam bidang bisnes. aku rasa memang hebatlah dia berbisnes since namanya tengah naik. orang lebih terpandang dan percaya dengan produk2 beliau even mahal.

contoh mcm aku sendiri. aku dah pakai pun produk kecantikkan dia, Mora essential argan oil. setakat harini baru 3 hari pakai. belum nampak kesan dia lagi.. and aku pun xlah banyak sangat masalah muka hehe.. cuma ada sikit2 jerawat nakal yang comel di pipi. xpasti stress study atau stress bercinta. GURAU JER!

>.<

aku beli ni sebab memang aku xpernah officialy jaga muka aku bebetul...xde pun pencuci muka yang fixed atau jadual mencuci muka secara rutin. ikutlah, kalau aku rajin aku cuci.. tapi semenjak umur dah naik ni, ada lah sikit kesedaran nak jaga sikit2. sapu argan oil ni je. aku suka lagi satu sebab product ni organic, xde lah muka kita rosak dengan lebih cepat kalau pakai product2 yang ada chemical tu. harga nya RM60, bagi aku mahal lah sebab aku xde gaji. tapi duit tu ada la dalam bank.. duit elaun mak bapak kasi.. cuma kena makesure lah perbelanjaan ni penting atau tak perlu pun.

aku nak sangat berjaya mcm mira filzah even aku xambik bisnes, aku harap jalan aku smooth juga mcm beliau.. dulu dah penat nangis guling2 sebab xdapat jadi cik lawyer. harap dapat menjadi seorang pensyarah yang berkaliber dan berwibawa huhuhu... nanti aku nak buka restoren yang jual harga student. boleh jugak aku nak paksa student2 aku suruh makan kedai aku HAHAHA. itulah yang dicita-citakan setakat ini. sambil makan gaji buta, ada juga extra income dari kedai makan disamping menolong student (eleh) heheh...bye :))

long smile

alhamdulillah.. i managed to get DL so tu saja nak share. Ni url post masa first time daftar subjek2 ni dan berdoa untuk dapat DL hehehe..

biarlah grade menjadi rahasia huhuhu..



Amira's Blog © All Rights Reserved. 2010-2016