Tuesday, 23 August 2016

Itik Salai kole Pilah

Tuesday, 23 August 2016
Salam. hi kawan2, kampung aku di felda chini. FELDA. yup my grandparent ialah peneroka. so mereka dah berpindah ke Pahang dan duduk disitu for years and masih menetap disitu walau asalnya masing2 dari Perak.

sejak akhir2 ni kalau balik kampung mesti lalu ikut kek kole pilah. maklumlah, singgah sebentar di seremban, tempat aku belajar. lagipun lebih dekat daripada putrajaya. sebelum ni kitorang duk kl, takde la ikut situ. direct je ke karak sana nun.

Very nice :D

so ceritanya sepanjang jalan di kole pilah itu.... penuh dengan itik2 tergantung

adakah itu lemang....

orang ni cakap, selalunyo orang buek masak lomak cili api. bilo den donga tu, bodorau darah den..cuco air lio den..... xsoba nak masak kek umah ni... (mak den yang masak)

so siapa2 nak cuba, boleh la pergi ke kole pilah. memang terkenal disitu dan hanya disitu. sekian mempromosi itik salai demi perut korang2 semua hehe.

Gambar oleh kamera baru den... cantik tak ><

Wednesday, 17 August 2016

its been a while

Wednesday, 17 August 2016
hi all... okay nothing much from me. just masa dapat result aritu, alhamdulillah. ada rezeki lagi. syukur ya Allah. and perniagaan stokin masih diteruskan. syukur sangat2 atas rezeki yang melimpah (macam bisnes juta-juta pulak) cewah haha. so lagi beberapa minggu from now akan balik study semula.... argh...

azam baru biasala, study awal~ tapi this time kena tegas sikit. kata nak berjaya kan? kearah ptptn percuma !!!

status: thinking of practical training.... :D


Friday, 5 August 2016

Rindunya :(

Friday, 5 August 2016
open folder "merbok"

rindunya menjadi pelajar asasi undang-undang.

rindunya belajar undang-undang.

rindunya hitam putih

rindu fed con

rindu saja tak membawa makna apa-apa.

cuma sekadar rindu


Wednesday, 3 August 2016

Seronoknya ZALORA

Wednesday, 3 August 2016
salam, sebenarnya nak cerita ni.. pasal zalora.. dah dua kali dapat voucher coupon zalora, tapi expired macam tu je.. sebab konon nya tak reti guna/banyak sangat T&C/ malas pilih barang/ kena tengok harga bebetul and many more. bazir macam tu je coupon tu. hari ini, aku spent masa (tapi kejap je sebenarnya) haha untuk tengok apa yang boleh dibeli. so yeah, akhirnya aku seronok dan menyesal sebab dulu tak pandai guna (sebab malas je sebenarnya) huhu. so yeapp. yeay

So guysss,
Do visit Zalora Online Shopping website, takkan rugi insyaAllah hehe.

(promote sebab baru dapat hadiah JAM TANGAN) kahkah

Tuesday, 2 August 2016

Alhamdulillah

Tuesday, 2 August 2016
seminggu jugak lahhh..setelah berjanggut ya tuan puan sekalian... akhirnya penantian ku berakhir...selamat sampai pun stokin and handsock nya. ini lah yang dipanggil dugaan berniaga. dugaan pertama. Checked!




akan mula dijual pada esok hari. insyaAllah.. moga-moga ada sambutan

Amira's Blog © All Rights Reserved. 2010-2016